Na co zwrócić uwagę w burgerach w dostawie?

Burgery należą do jednych z topowych dań na wynos. Są one nie tylko pyszne, ale także sycące i łatwe w jedzeniu. Na dodatek szefom kuchni dają ogromne możliwości do ich konstruowania w dowolny sposób i z dowolnymi składnikami. Natomiast restauratorzy cenią je za dobry fast cost. Jakie zmiany warto wprowadzić, aby efektywnie podkręcić sprzedaż burgerów w restauracji na dowóz i na wynos?

Dopasowanie burgerów do klientów zamawiających na dowóz

Czasy bułek z kotletem, ogórkiem i ketchupem dawno już minęły. Teraz klienci są bardziej wymagający, a także sama konkurencja stale rozwija swoje burgerowe menu. Goście najczęściej poszukują rzemieślniczych burgerów, które oferuje Pasibus w Gdyni oraz innowacji w recepturach, dzięki którym będą mieli możliwość poznania nowych wyśmienitych smaków. 

Wykorzystanie platform do zamawiania jedzenia

Goście, którzy mają możliwość zamawiania dań przez platformy delivery, zyskuja dostęp do dziesiątek ofert z burgerami. Zmniejsza się ich lojalność względem ulubionych restauracji i rośnie chęć spróbowania czegoś nowego. Należy zatem nieustannie zmieniać menu i proponować nowe dania, dzięki którym utrzyma się zainteresowanie gości i wyróżni wśród konkurencji na rynku. 

Burgery na dowóz nie tylko z wołowiną

Oczywiście, wołowy burger jest klasykiem, którego poszukują wszyscy goście. Dlatego też klasyki należy mieć w opcji na dowóz. Wie o tym bardzo dobrze burgerownia, którą można znaleźć na https://pasibus.pl/pl/lokalizacje/gdynia/. Co więcej, testuje ona różne rozwiązania mogące zachwycić kubki smakowe nawet najbardziej wymagających klientów.

W burgerowniach można więc wprowadzać kanapki ze smażonym kurczakiem w grubej panierce albo grillowana pierś kurczaka w fit edycji. Innym rozwiązaniem jest stworzenie burgera z mielonego mięsa drobiowego, na przykład z indyka. Można również postawić na wersje rybne. W tym przypadku świetnie sprawdzą się ryby o mniejszej zawartości ości. W burgerowniach można nawet znaleźć dania z owocami morza.

Wegańskie i wegetariańskie burgery w menu

Wiele osób zaczyna zdawać sobie sprawę z tego, że wegetariańskie i wegańskie burgery również mogą być smaczne. Goście są coraz bardziej otwarci na próbowanie kuchni bezmięsnej. Często okazuje się więc, że jeśli w domu znajduje się osoba unikająca mięsa, wszyscy domownicy zamawiają dania z miejsca, które oferuje potrawy roślinne. Jeśli nie będzie się ich posiadać, zyska na tym tylko i wyłącznie konkurencja, która oferuje dania wege. 

Burgery można oczywiście zrobić samodzielnie z seitanu, kasz, strączków, a także warzyw korzeniowych. Na szczęście można także skorzystać z ofert burgerowni, które coraz częściej i bardziej otwierają się na burgery w wersjach wegetariańskich i wegańskich. Wbrew pozorom takie dania nie odbiegają znacząco ani wyglądem, ani smakiem od burgerów mięsnych. Co prawda burgerożercy nie wyobrażają sobie innych wersji, jak tylko klasyczna, ale warto mieć ofertę dopasowaną do wielu klientów. 

Artykuł partnera

Autor

Redakcja

samaprzyjemnosc.pl

Komentarze (0)
Zostaw komentarz